Pas trajtimit

Menjëherë pas trajtimit, syri mund të shkaktojë djegie, kruarje ose ndjesi të trupit të huaj. Në disa raste, mund të ndodhin dhimbje të vogla. Arsyeja për këtë është zakonisht lente kontaktuese, e cila hiqet ditën e parë pas operacionit.

Të dy sytë mund të jenë lot, të kuqe dhe shikimi juaj ka shumë të ngjarë të jetë i paqartë dhe i larë. Këto simptoma duhet të regresohen në ditët e para pas operacionit.

Si rregull i përgjithshëm, për disa javë të para pas operacionit, duhet të shmangni çdo lloj aktiviteti që mund të dëmtojë ose të përplasë syrin tuaj të operuar. Në ditët e para duhet të përmbaheni nga fërkimet e syve, kontaktet me ujin dhe sportin. Mos aplikoni kozmetikë ose losione në eyeshadow në javët e para pas operacionit dhe ndërprisni sportet e kontaktit (p.sh. karate, kungull) për katër javë.

24 orët e para pas operacionit, kirurgu do të jetë në dispozicion për ju në numrin e telefonit të dhënë në ditën e operacionit.

Me këtë konsultim fillestar dhe me një kontroll të shkurtër, ne mund të përcaktojmë për procedurat refraktuese që ju përshtatet më së miri.