Diplomuar në degën e oftalmologjisë në vitin 2001 në Univerzitetin e RWTH Aachen, të Gjermanise.

2002 – 2008 – Asistent profesor C1, në Univerzitetin RWTH Aachen

05.05.2007 – Fellow i Bordit Europian të Oftalmologjisë, diploma e FEBO.

Nga 2008 – Shefi i kirurgjisë vitreoretinale në klinikat e syve në qytetin e Starnbergut dhe “Augenklinik Garmisch – Partenkirchen”, konsulent i kirurgjisë vitreoretinale në Augenzentrum Rosenheim, në Gjermani.

Nderime

Recensues për:

  • Investigative Ophthalmology and visual sciences ophthalmology
  • British journal of ophthalmology American journal of ophthalmology
  • Graefe’s archieves for clinical and experimental ophthalmology
  • European journal of ophthalmology
  • Scandinavian journal of ophthalmology
  • University research council university of Hong-Kong
  • Ekzaminator për European board of ophthalmology
  • Kandidat i klubit Jules Gonin
  • Konsulent i bordit këshillimor për Novartis dhe NicOx
  • Lektor për Novartis, Alcon, Bayer, Allergan, Pfizer, Heidelberg Engineering.