Дипломирал на смерот офталмологија во 2001 година на Универзитетот RWTH Ахен (Aachen), Германија

2002 – 2008 – Асистент професор Ц1, на Универзитетот RWTH Ахен (Aachen), Германија како консултант за витреоретинална хирургија и медикална ретина

05.05.2007 – Fellow на Европскиот Борд за Офталмологија, диплома ФЕБО

Од 2008 година – Шеф на витреоретиналната хирургија на очните клиники во градот Штарнберг и “Augenklinik Garmisch – Partenkirchen” во Гармиш Партенкирхен, и консултант на витреоретиналната хирургија во Augenzentrum Rosenheim – Германија.

Почести

Рецензент за:

  • Investigative Ophthalmology and visual sciences ophthalmology
  • British journal of ophthalmology / American journal of ophthalmology
  • Graefe’s archieves for clinical and experimental ophthalmology
  • European journal of ophthalmology
  • Scandinavian journal of ophthalmology
  • University research council university of Hong-Kong
  • Испитувач за European board of ophthalmology
  • Кандидат на клубот Jules Gonin
  • Консултант на Советодавниот одбор на Novartis и NicOx
  • Лектор за Novartis, Alcon, Bayer, Allergan, Pfizer, Heidelberg Engineering